Katta er ute av sekken. Det er nå offentlig kjent at pakistanere i Storbritannia over flere ti-år har gruppevoldtatt over 1.000 jenter bare i én engelsk by.
Her i Norge har et samlet medie-Norge, med NRK i spissen, valgt å legge lokk på saken – og de nedtoner til og med omfanget. Den 13. juli i år, omtalte mediehuset skandalen, med én nyhessak. Fra NRK.no kan vi lese:
“Telford-saken har vært i offentlighetens søkelys siden 2012. Da ble sju menn dømt for overgrep, voldtekt og såkalt «grooming» av barn i den britiske småbyen, ifølge BBC.
Barn ned i 13-årsalderen, ansett som «spesielt sårbare», ble gitt alkohol og dop, og solgt til menn flere steder i landet.
Forholdene mennene ble dømt for skjedde mellom 2007 og 2009, og politiet mente den gangen at over 100 barn kunne være ofre for seksuell utnytting og prostitusjon.
I 2016 fant en gransking, utført av lokale myndigheter, ut at ofrene for trafficking-ringen i Telford trolig var langt flere enn de som til da hadde oppsøkt hjelp.”
Les også: NRK og VG skriver endelig om muslimske voldtektsgjenger i England
I 2018, avslørte avisen Daily Mirror at saken var langt større enn politi og myndigheter tidligere hadde anslått.
Avisen viste at overgrepene hadde langt flere ofre, og strakte seg tilbake til 1970-tallet. Tirsdag ga en uavhengig gransking avisen rett. Granskingen fant at:
-
Mer enn 1000 barn har blitt misbrukt i Telford
-
Åpenbare bevis for overgrepene hadde blitt ignorert, og myndigheter hadde ikke delt informasjon seg imellom
-
Barn var gitt skylden for overgrep rettet mot dem, og myndighetene så bort fra overgrepsanklager og -bevis fordi det angivelig var «barneprostitusjon»
-
Lærere og barne- og ungdomsarbeidere ble oppfordret til ikke å varsle
Hvorfor NRK ikke omtalte saken i 2018 kan vi bare spekulere i. Mediedekning i Norge har med noen få unntak vært totalt fraværende. Dagbladet hadde en omtale da skandalen sprakk for fire år siden.
Dagbladet.no skrev blant annet:
“Avisa Mirror skriver nå at opp mot tusen jenter i den britiske byen Telford, skal ha blitt seksuelt misbrukt av flere menn. Enkelte av jentene skal ha vært helt nede i 11-års alderen.
Ifølge avisa skal overgrepene ha pågått siden 1980-tallet. Jentene skal ha blitt lokket bort fra sine familier, for så bli dopet ned, banket opp og voldtatt.”
Britiske myndigheter skal ha latt være å gripe inn i frykt for å bli stemplet som rasister, og for å sikre “community cohesion” (samspillet mellom ulike kulturelle grupperinger).
Les videre: Sjokkvideo: Politisjef i England innrømmer at man lot muslimske gjenger voldta barn
Overgrepene i Telford er langt fra enestående, og tilsvarende saker er avdekket i Huddersfield, Rotherham og Rochdale.
Fra Document.no:
“Nesten 19.000 barn ble i løpet av tolv måneder i 2018-19 utsatt for seksuelle overgrep av såkalte grooming gangs, viser tall fra britiske myndigheter. Fem år tidligere lå tallet på ca 3.300, og man snakker nå om en epidemisk utvikling av slike overgrepssaker. Det er den britiske avisen The Independent som skriver dette.”
Bilde: Dømte medlemmer av en «grooming-gjeng» i Huddersfield.
Hos britiske journalister og selverklærte antirasister, har den rådende holdning vært å bortforklare og nekte for at pakistanere var overrepresentert i overgrepene som fant sted. Blant annet delte og likte Labour parlamentsmedlemmet Naz Shah en Twitter-melding om at de misbrukte jentene, i Rotherham og andre steder, burde holde munn – for flerkulturens skyld.
I et leserinnlegg i VG 26. januar 2020 påpekte historiker i Civita, Bård Larsen, hvor politisk betent disse sakene var:
“Maggie Oliver sa opp jobben som politietterforsker i frustrasjon over Manchester-politiets neglisjering av unge jente-ofre. Hun hevder fraværet av handling var helt bevisst. Hun ble også aktivt motarbeidet da hun forsøkte å grave i sakene; både fordi politiet hadde et fordomsfullt inntrykk av de unge jentene, men også fordi politiet ikke ville bli beskyldt for rasisme. Hun ble bedt om «å finne andre etnisiteter å etterforske»”.
Borger-journalisten som tvang frem sannheten
En modig mann har de siste 10 årene skilt seg ut og tvunget media til å skrive om problemet.
Hans navn er Tommy Robinson, men nå er det ikke lov å nevne navnet hans overhodet på Facebook. Det er så ille, at kontoen din blir slettet om du gjør det.
Etter å ha gjort en utrettelig innsats over flere år, ble Robinson i 2019 fengslet i ni måneder for å ha utvist “forakt for retten” (contempt of court). Han ble dømt for å ha filmet live på Facebook utenfor Leeds Crown Court etter en rettssak mot en gruppe muslimske menn som allerede var omtalt i media, og derfor var filmingen heller ikke til skade for rettssaken. Mennene var siktet for seksuelle overgrep og gjengvoldtekt mot mindreårige. Det forelå allerede et retts-forbud mot å rapportere fra selve rettssaken, for å sikre “community cohesion”. Typisk blir de omtalt som “asiatiske gjerningsmenn”, til tross for at de alle er muslimske, og nesten uten unntak fra Pakistan.
Tidligere justisminister, Per-Willy Amundsen (Frp) var en av mange som reagerte på den politiske forfølgelsen på av Robinson, og han skrev følgende på Facebook:
Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) påpekte at Tommy Robinson var politisk forfulgt. Foto: Skjermdump Facebook.
Ifølge Birmingham Mail signerte over 500 000 en underskriftskampanje for å få Robinson frikjent.
Nordmann satte fokus på problemet, og ble derfor nektet innreise til Storbritannia
Tore Rasmussen (41) var bosatt i London, fra desember 2017 til mai 2018, og han var leder for den ikke-voldelige patriotiske ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet i Storbritannia.
“Generasjon Identitet var med på å sette fokus på grooming-gjengene – hva ledet dere til det?
Generasjon Identitet sitt hovedfokus er å stoppe og reversere Den store befolkningsutskiftingen.
Hva gjelder de pakistanske grooming-gjengene, så er disse en følge av den demografiske endringen som har funnet sted i Storbritannia de siste 10-årene.
Vi var også inspirert av Tommy Robinson sitt mot og engasjement og fulgte i hans fotspor. Han skal ha æren for at dette nå endelig har blitt kjent for vanlige folk.”
Bilde: Tore Rasmussen (41) var bosatt i London, fra desember 2017 til mai 2018, og han var leder for den ikke-voldelige patriotiske ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet i Storbritannia.
Les også: Britiske aktivister protesterte mot massevoldtekter
“Generasjon Identitet gjennomførte en serie aksjoner for å få Tommy Robinson satt fri. Kan du fortelle litt om hva som ble gjort?
Robinson var i akutt livsfare i fengsel, så det var viktig å holde saken i media og å legge press på britiske myndigheter, for å få satt Robinson fri eller flyttet til et annet fengsel.
Martin Sellner lagde flere videoer på engelsk om den politiske forfølgelsen av Robinson, og våre aktivister gjennomførte punktmarkeringer, deltok i demonstrasjoner og hang opp plakater i en rekke byer.
Robinson hadde bare noen måneder tidligere lest Martin Sellner sin tale på Speakers’ Corner etter at Sellner ble nektet innreise, så det var åpenbart for alle i Generasjon Identitet at Robinson var en venn som nå trengte all assistanse han kunne få.”
Saken fortsetter under videoen og bildene.
Markering på Speakers’ Corner i London. Foto: Generasjon Identitet England
Plakataksjon på Millie skulpturen i Belfast. Foto: Generasjon Identitet.
“En av Generasjon Identitet sine mest delte aksjoner var i Telford, kan du fortelle om den?
Det stemmer at en gruppe lokale aktivister gjennomførte en punktmarkering i Telford. Dette var før Facebook, Twitter og Youtube slettet alle gruppens kontoer. Aksjonen fikk over 5.000 delinger fra vår Facebook-side, og jeg tror at det var da britiske myndigheter bestemte seg for å gjør alt i deres makt for å stoppe Generasjon Identitet i Storbritannia.”
Markering i Telford. Foto: Generasjon Identitet England.
“Britiske myndigheter, ved Border force, som er en underlagt Home office (Innenriksdepartementet), nektet deg innreise og hevdet at du hadde “verdier som ikke er forenelige med det britiske samfunnet”.
Nå i ettertid må jeg bare le – det er en tragikomisk uttalelse. Det stemmer at jeg mener man må etterforsker og forhindre grooming-gjenger, selv om det setter pakistanere i et dårlig lys.
Styresmaktene i Storbritannia var uenige, og valgte å ignorere forbrytelsene i 40 år, så de har for så vidt rett i at “mine verdier” ikke er forenlige med elitens prioriteringer og moralske syn.
Rent maktpolitisk forstår jeg avgjørelsen om å nekte meg innreise: hvorfor tillate en nordmann å pirke borti dette betente temaet, som man ønsker å holde skjult?
Twitter-venstre bruker det at jeg ble nekte innreise til Storbritannia, som et bevis for at jeg er en ekstremist, men nå ser vi at det egentlig handler om å forhindre kritikk av multikulturalisme generelt, og spesielt for å legge lokk på grooming-skandalen. Selv betrakter jeg utvisningen som en æresmedalje.”
Les også: Vi må vekke Europa! Identitet, historie og kunnskap – Intervju med Tore Rasmussen
“Nå som det grooming-gjengene er offentlig kjent, tror du at du slipper inn i Storbritannia igjen?
Ja, jeg sendte en e-post til Border force og Home Office sist uke, og spurte om status angående innreise. Det er en litteraturfestival jeg ønsker å delta på.”
“Det virker som du hadde et givende opphold i Storbritannia. Du har ikke tenkt på å sparke i gang en “old boys” organisasjon for gateaktivisme?
Foreløpig har jeg mer enn nok å gjøre med forlaget mitt, Legatum Publishing, og hjelpearbeid i Ukraina – så jeg tror jeg skal gi ungdommen rom til å ta tak i det.”
“Takk for intervjuet
Selv takk.”