Frankrikes president Emmanuel Macron sier i et intervju med Financial Times nylig at han frykter for EUs fremtid. Med mindre Italia og andre hardt berørte europeiske økonomier mottar nødvendig bistand, kan unionen falle fra hverandre sier han.
Og hva er det som gjør at Macron nå plutselig vil hjelpe de hardest rammede EU-landene som hittil har måttet klare seg selv i dette såkalte fellesskapet som Erna og Støre vil at vi skal bli en del av? Jo, det er frykten for at EU går i oppløsning fra innsiden. Macron sier klart i intervjuet at «de har ikke noe valg». Alle EU-land må støtte de hardest rammede europeiske økonomiene. For om Italia og Spania blir stående alene uten hjelp fra fellesskapet, risikerer folket å stemme på EU-skeptiske partier, sier den franske presidenten. Macron sier også at «Hvis vi ikke gjør det i dag, så sier jeg: Populistene vil vinne – i dag, i morgen og dagen etter. I Italia, i Spania, kanskje i Frankrike og i andre land.»
Altså er det ikke omsorg for medlemslandene og deres innbyggere som preger Macron sitt standpunkt. Nei, det er penger, og mer makt til Brüssel til å holde medlemslandene låst til EU. For en fersk italiensk meningsmåling viste nemlig at halvparten av befolkningen ville stemme for å forlate EU hvis de skulle stemme om medlemskap. I desember mente bare 25 prosent av befolkningen at Italia skulle forlate EU. Altså har den italienske befolkningen våknet og forstått at “fellesskapet” i EU gjelder eliten i Brüssel og ikke EU’s innbyggere. I tillegg er det en oppvåkning på gang i mange europeiske land for tiden, ikke bare i England, Italia og Spania. Noe jeg mener norske velgere bør legge seg på øret når de går til stemmeurnen neste gang. For det er en veldig god grunn til at så mange europeere vil ut av EU’s klamme udemokratiske grep.
Macron foreslår derfor av ovennevnte grunn at EU oppretter et fond der medlemslandene kan låne ut penger og som alle euro-medlemmer er ansvarlig for. I praksis vil dette bety at nederlandske og tyske statsborgere er ansvarlige for lånene Italia og Spania trenger å ta opp for å gjenoppbygge de to landenes mislykkede økonomier. Av samme grunn har Nederland og Tyskland vært skarpe motstandere av forslaget og har i stedet henvist til European Stability Mechanism (ESM), som er et gigantisk EU-fond der det allerede er penger som trengende medlemsland kan låne. I motsetning til det nye fondet som er foreslått av Emmanuel Macron, er hvert land ansvarlig for gjelden som er tatt opp i ESM. Samtidig er alle lån underlagt betingelser som Italia og Spania frykter vil tvinge landene til de krav som Hellas under gjeldskrisen ble tvunget til å implementere, med stor politisk uro som resultat.
Så her gjelder det altså å slå to fluer i samme smekk ved å sette alle medlemsstatene i bunnløs gjeld de ikke kommer seg ut av uten store skavanker for å svinebinde de til EU. Dette vil også gjelde Norge om vi ikke får inn politikere på Stortinget snart som er der for å gjøre sin plikt for Norge og norske innbyggere, og våre etterkommere. For så enkelt som EU nå fordekker ennå en klamp om foten til medlemmene som en utstrakt hånd, tviler jeg på at de som i dag sitter på stortinget er i stand til å gjennomskue. For de er alt for opptatt av Judas pins’ene sine.
I samme intervju kritiserer Macron også Viktor Orbán etter at hans “dominerende” Fidesz-parti stemte for en lov som på ubestemt tid gir Viktor Orbán ekstraordinære fullmakter til å styre landet ved vedtak om å løse koronakrisen. Litt på siden, blir altså et parti/regjering som har flertall kritisert for å ha gjort det dagens norske regjering ønsket seg, men ikke fikk på grunn av opposisjonen. Om Frp hadde vært i regjering hadde også Erna fått samme uinnskrenket makt. Altså kritiserer Erna også Victor Orbàn for noe hun selv har foreslått for seg selv. Og ekstraordinære fullmakter har da EU-pampene ordnet for seg selv i årevis! Det er da det EU, EØS, TISA, ACER med flere andre avtaler har ordnet til pampene i Brüssel. Men det går Macron , Erna og de andre globallistiske pampene stille med i dørene. For kunnskap og demokrati er tydeligvis EU-pampenes største fiende.
Kilde: Berlingske Tidende