Site icon Lykten

Flerkulturell fotball i Oslo så voldelig at NFF innfører Trygghetsverter

(NFF)

Det er Fotball.no som skriver om det nye tiltaket i ungdomsfotballen i Oslo, som eksklusivt vil ta for seg de innvandrertette bydelene og den årelange utviklingen med trusler, vold og rasisme mot spillere, ledere og tilskuere.

Fra Fotball.no:

Trygghetsverter er hovedsakelig unge voksne, som er rekruttert og kurset i konflikthåndtering i samarbeid med bydelene Grorud, Stovner, Alna, Bjerke og Søndre Nordstrand.

Trygghetsvertene skal ut tre og tre eller to og to, for å jobbe forebyggende sammen med kampverter fra klubbene, støtteapparat og dommerne, både før, under og etter kamp. Trygghetsvertene vil være synlige med gule vester og være tilstede på kamper allerede fra denne uken.

Utelatt fra dette programmet er bydeler som Ullern og Vestre Aker. Der innslaget av etniske nordmenn er betydelig høyere. Så her har enhver person med åpne øyne allerede funnet ut hva det hele dreier seg om.

Les også: Fotballkamp avbrutt etter brutalt overfall på Nesodden – spiller (17) måtte på sykehus

Hvem skal beskyttes mot hvem?

Men lenger ned i artikkelen støter Fotball.no og NFF på en ideologisk knute. Man skriver at fokuset på Fair Play er å «forsterke det forebyggende arbeidet for å motvirke vold, trusler, rasisme, hatytringer og diskriminering i alle sammenhenger på fotballarenaen».

Men det er nettopp innvandrerungdommen som spiller, lagledelsen og familiene deres selv som står for en nærmest spektakulær overvekt av disse hendelsene. Ikke de norske lagene eller deres fremmøtte. Det er en såkalt kognitiv dissonans her, hvor man ønsker å stoppe vold og rasisme, ved å fremstille det som om at det er de som står for det som skal beskyttes mot det. En av mange motsigelser i det flerkulturelle samfunnet der logikk og sunn fornuft ikke lenger henger sammen med realiteten.

Les også: Volden i breddefotballen har eksplodert i flerkulturelle Oslo – media mørker årsak

Trygghetsvertene introduseres som et samarbeid mellom politiet, NFF og såkalte SalTo-koordinatorer i de innvandrertette bydelene i Oslo.

Relatert:

 

Exit mobile version