I kveld arrangerer Klassekampen en panelsamtale med tittelen «Ytre høyres fremmarsj» på Dattera til Hagen i Oslo.
Panelet består av Rødt-politiker og rådgiver i Antirasistisk Senter, Sofia Rana, idéhistoriker og forfatter Tarjei Skirbekk, samt forfatter og journalist i Klassekampen, Carline Tromp.
«Det er bekymringsfullt at Klassekampen har profilerte ansatte som synes å bagatellisere voldelige angrep på personer med meninger som ikke samsvarer med avisens redaksjonelle linje når det gjelder ulovlig innvandring til Europa.» – Tore Rasmussen, forlagssjef og menneskerettighetsforkjemper
Så vidt jeg vet er Sofia Rana den eneste kommunestyrerepresentant i Norge som offentlig støtter vold mot politiske meningsmotstandere. Noe som gjør det uforståelig og underlig at hun ble invitert til å delta i denne panelsamtalen. Samtidig, med tanke på Carline Tromps kreative, litterære beskrivelse av brutale angrep knyttet til vold mot innvandringsmotstandere, blir kanskje ikke valget så overraskende likevel.
Les også: Profilert Rødt-politiker politianmeldt
Beskrivelsen kan leses i Tromps egen bok «Kulturkrig,» som ble utgitt i fjor. Der skriver hun (side 83): «I løpet av 2019 og 2020 var personer tilknyttet identitærbevegelsen involvert i flere voldelige sammenstøt på Europas yttergrense, blant annet i Hellas.» Episoden hun refererer til, var et angrep der tyske aktivister fra den ikke-voldelige, patriotiske ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet, satt fredelig på en kafé, hvor de ble angrepet med en hammer. Det kan teknisk sett være korrekt å si at ofrene var «involvert i et voldelig sammenstøt,» men det er uærlig å utelate konteksten.
Man kan spørre seg om Tromp ville ha valgt overskriften «Klassekampen-journalister involvert i voldelige sammenstøt» hvis noen hadde angrepet hennes kollegaer med en hammer mens de satt fredelig på en kafé.
Les også: Skal venstreekstremister sette rammene for ytrings- og forsamlingsfriheten i Oslo?
Det er bekymringsfullt at Klassekampen har profilerte ansatte som synes å bagatellisere voldelige angrep på personer med meninger som ikke samsvarer med avisens redaksjonelle linje når det gjelder ulovlig innvandring til Europa. At de også synes det er en god idé å invitere en politiker som støtter vold, understreker at det er en reell mulighet for at vi ser en ny redaksjonell linje i Klassekampen, hvor vold som politisk virkemiddel er akseptert i «det godes tjeneste».
Dette leserinnlegget ble først publisert på X (tidligere Twitter).