Det kommer stadig ut nyheter fra rettssaler i Sverige, England, Tyskland, Frankrike og andre europeiske land om vanlige skattebetalende og lovlydige borgere som blir slept foran aktorat og dommere med anklager om «hat», «fremmedfrykt» og «rasisme».
Deres forbrytelser? Kommentarer på sine personlige kontoer på sosiale medier. Mens Europa opplever massive kriminalitetsbølger, med angrep på politi, ambulanser og brannvesen i innvandrertette byområder, og hvor europeiske kvinner i mange byer ikke lenger kan gå trygt på gatene i frykt for å bli overfalt og voldtatt – så fylles rettssalene opp av mennesker som kritiserer denne utviklingen – ikke de menneskene som står bak den.
Sjansen for at en kvinne som blir brutalt mishandlet og voldtatt på gaten kan stå ansikt til ansikt med sin overgriper i en rettssal i Europa er forsvinnende liten. Politiet og myndighetene har ofte ikke engang oversikt hvem som befinner seg i landet, deres identitet eller har deres DNA. Ikke sjelden får overgripere og kriminelle holde på i lang tid før de kan pågripes på grunn av den totalt fraværende grensekontrollen.
Skulle du derimot være en europeisk kvinne som skriver kritisk på sosiale medier om masseinnvandringen og den økende kriminaliteten og overgrepene mot kvinner, så har politiet og myndighetene både tid og ressurser til å pågripe, sikte og kaste deg i fengsel. For deg har de i registeret sitt, med adresse, arbeidsplass og skattekort.
Det fikk en 41-årig vaskedame fra Bayern nylig erfare etter at hun ventilerte på sin personlige Facebook-side om den negative utviklingen hun så i samfunnet rundt seg.
– Faen ta migrantene som stjeler fra mennesker, voldtar, krever penger fra oss og saksøker staten. Det er det de kan. De er mer verdt enn gull, disse ressurssterke menneskene, skrev kvinnen.
Det tok ikke lang tid det statlige kriminalpolitidirektoratet (LKA) som normalt tar for seg alvorlig kriminalitet som narkotikaforbrytelser, organisert kriminalitet og terrorforbrytelser – fikk spor av vaskedamen, og gikk til aksjon.
En rapport ble sendt over til kvinnens lokale politimyndigheter i delstaten Bayern som opprettet en offisiell sak mot den frittalende skattebetaleren.
Vaskedamen måtte deretter møte i distriktsretten i Dachau og ble dømt etter paragraf 130 for «Oppvigleri»
Fra norsk lov:
Oppvigleri er det juridiske begrepet som brukes når en person prøver å oppmuntre andre til å utøve vold mot en overordnet person. Det kan også bety at noen nekter å være lydig mot en foresatt, og at man ikke følger en befaling i tjenesteanliggende saker.[1]
Etter den militære straffeloven er straffen for oppvigleri fengsel inntil seks år. Hvis oppvigleriet skjer i krigstid er straffen inntil 15 års fengsel. (Sitat slutt).
Kvinnen ble dømt til å betale 1.650 euro – (15.000 norske kroner) alternativt fengsel ved utelatelse av betaling. Dommerens ordlyd under straffeutmålingen var at «kvinnens kommentarer mot flyktninger skremte mennesker«.
Det er uklart hvordan den 41-årige kvinnens kommentar skulle kunne «skremme mennesker» og eventuelt hvilken «nasjonal, rasemessig, religiøs eller etniske gruppe» hun siktet til, da dette ikke ble presisert i hennes innlegg. Å rette kritikk mot «flyktninger» som en gruppe gir ingen klar eller direkte presisering hvem dette kan være, deres bakgrunn eller status. Loven er ikke klar på dette punktet, men den er allikevel så åpen for tolkning at den kan benyttes i dette tilfellet.
Det påpekes også i ulike tyske medier at hvis vaskekvinnen hadde vært en kinesisk dissident som ble dømt for ytringer mot den kinesiske statens politikk, så ville tyske medier ha fordømt dommen og landets brudd på menneskerettighetene til vaskedamen.
Men i Tyskland i 2018 dømmes man for kritiske ytringer mot landets myndigheter og deres politikk – om en ikke identifiserbar gruppe – som omhandler millioner av mennesker fra hundrevis av land, med svært ulike bakgrunner og religioner.
Og det uten kritikk fra verken menneskerettighetsgrupper eller andre EU-land.