Det som skulle bli en «historisk demonstrasjon» paraderte fra det svært innvandrertette området Grønland til Stortinget der blant annet statsminister Erna Solberg og AP’s Jonas Gahr Støre holdt appeller. Mest omtalt var allikevel en av initiativtakerne til demonstrasjonen, Faten Mahdi Al-Husseini. Hun gikk hardt ut mot både IS og Profetens Ummah:
– Ubaydullah, du forteller ikke folk noe annet enn løgn!
Før 19-åringen gikk på podiet skal hun ha mottat en mengde hatmeldinger og trusler fra medmuslimer i Norge, der hun ble kalt et «skittent menneske» og «horeunge», for sin deltakelse. Men dette stoppet ikke Faten som fortsatte:
– Folk er forskjellige, det er muslimer, jøder, ateister, norske, ikke-norske. Alle står sammen mot IS – det er veldig vakkert. Jeg har aldri vært så stolt over å være norsk og over å bo i Norge.
(OPPDATERT: Det er nå kommet for dagen at Faten Mahdi Al-Husseini skal tilhøre trossamfunnet Tauheed som har svært tette bånd til Iran. Et søk på ungdomsgruppa til moskeen, som Faten er aktiv medlem av, viser nettopp at også her foregår islamistisk hjernevask — bare at det dreier seg om shiamuslimsk islamisme, med hjernevaskende predikanter sponset av Iran og hentet hit, også i likhet med sunniekstremistene, via Storbritannia).
«Hvor er alle muslimene?»
Dagbladets mangeårige journalist og politiske redaktør, Marie Simonsen, ble intervjuet av DBTV.no og kom med en observasjon hun ikke var alene om denne kvelden:
– Jeg var overrasket over at det var så få muslimer som møtte opp her, de kunne vært fler, avslutter Simonsen, litt betuttet.
Et utvalg av kommentatorene på Dagbladets artikler hadde også sine meninger om demonstrasjonen. Noen påpeker at det under karikaturstriden var over 3000 muslimske demonstranter som møtte opp, mens det igår var knapt noen hundre som ville vise sin avsky mot massedrapene som utøves av IS. En annen påpeker at det skal ha vært bråk i toget og at de muslimske lederne kranglet seg imellom om hvem som skulle gå først, mens vanlige demonstranter som sto først ble dyttet bakover. Vi tar også med den som er «mest likt», hvor en person påpeker at han ikke har sett så mange hvite mennesker på Grønland siden 80-tallet.