Tabellen som er publisert på UDIs nettsider lørdag, viser hvilket statsborgerskap personene har, og hvor stor andel av dem som søkte som fikk innvilget søknaden sin.
For å kunne søke om permanent oppholdstillatelse i Norge, må du blant annet ha hatt oppholdstillatelse i Norge i minst tre år.
– Dette er da tall på flyktninger som har vært i Norge i flere år. Derfor er ikke disse tallene unormale, fordi den store strømmen med asylsøkere ikke har utslag på disse tallene. Effekten av flyktningstrømmen vil vi først se om noen år når de kan søke om permanent opphold, sier avdelingsdirektør i UDI, Karl Erik Sjøholt, til NTB.
De fleste av dem som fikk permanent oppholdstillatelse i Norge i fjor, kom fra Somalia. Totalt 3.087 somaliere fikk opphold i 2015. Deretter følger Eritrea med totalt 2.406 personer, mens 1.141 personer kom fra Afghanistan.
Tabellen viser også at 95 prosent av alle somaliere som søkte om permanent opphold i Norge fikk innvilget søknaden sin. For eritreere og afghanere er tallene 95 og 93 prosent.
– Dette er ikke uvanlig store tall, men de varierer veldig fra år til år, sier Sjøholt.
Tidligere kalkyler laget av blant annet Finansavisen viser at ikke-vestlige innvandrere i snitt koster de norske skattebetalerne 4.1 millioner kroner. Det innebærer at de 18.000 som fikk permanent opphold i Norge i 2015 vil koste Norge 74 milliarder kroner.
Det tilsvarer budsjettene til justisdepartementet og forsvarsdepartementet i 2015, sammenlagt.
Japan
Blant de industrialiserte landene er Japan det landet som har de strengeste asylreglene.
I landet med over 127 millioner innbyggere fikk kun 27 personer innvilget asylsøknaden sin i fjor. Totalt var det 7.586 personer som søkte om asyl i Japan, skriver Adresseavisen.
I 2014 var tallet 11.
Av de 27 personene som fikk innvilget asylsøknadene sine i 2015, var seks fra Afghanistan og tre fra Syria.