Flyktningkriser, terrortrusler, massiv økning i gatekriminalitet og mangel på arbeidsplasser har ført til at hele 32 prosent av nordmenn nå sier at Norge er et mindre trygt land å bo i.
Det er en økning på hele 6 prosent fra i fjor.
Det er særlig menn i yrker uten krav til høyere utdannelse som er kritiske til innvandringen.
Etter at masseinnvandringen startet på 70-tallet har ufaglærte innvandrere flommet inn på det norske arbeidsmarkedet og tatt over jobber innen postvesenet, restaurantnæringen, offentlig transport, taxi-næringen, renholdsbransjen og en rekke stillinger i det offentlige som har kontakt med befolkningen, som f.eks nav-kontorer.
Les mer: Nav-rapport: Masseinnvandringen skader Norge
Nordmennene som er skjøvet ut av disse yrkene har ingen andre steder å gå enn på arbeidstiltak, arbeidsavklaringspenger eller leve på offentlige stønader.
Men myndighetene ser ikke ut til å stoppe utskiftningen av yrkesbefolknigen i disse gruppene. Tvert imot hentes nye tusener av ufaglærte mennesker inn hvert år.
Les mer: Avslørt: Norge trengte ikke arbeidsinnvandringen på 60- og 70-tallet
Dette går særlig ut over unge nordmenn som ikke fullfører høyere utdanning eller faller ut av skolen. Å få en jobb for disse er praktisk talt umulig, da det er hundrevis av søkere på hver stilling og innvandrere ofte går foran i søknadskøen som følge av sin bakgrunn.
Det er ikke uvanlig at en stilling ved en butikkjobb får hundrevis av søknader.
Mange nordmenn opplever å miste seg i rus eller utvikler psykiske problemer. Mange familier rives også opp som følge av arbeidsledighet og økonomiske problemer.
På motsatt side av skalaen finner vi høyere utdannede kvinner som ikke trues av masseinnvandringen. Disse er mest positive til myndighetenes innvandringspolitikk.
Dette kan være mellomledere, avdelingsledere, forskere, sosionomer, lærere og ansatte innen det offentlige som har som oppgave å hjelpe innvandrere i hverdagen.
Les mer: Finansavisen: Norge drukner økonomisk av innvandringen
Disse bor for det meste ikke blant innvandrere eller har noen sosial omgang eller kontakt med dem etter endt arbeidstid. Deres arbeidsplasser er heller ikke truet av masseinnvandringen. Tvert imot får de mer å gjøre som følge av den.
Ifølge SSB er andelen nordmenn som mener innvandrere beriker kulturlivet og bidrar i arbeidslivet også fallende.
Tallene kommer etter at antall asylsøkere som kom til Norge økte fra 11.500 i 2014 til 31.145 i 2015.
Les mer: Helvete har fryst over – SV ønsker innvandringsstopp
De fleste som søkte om asyl var fra Syria, Afghanistan, Irak og Eritrea.