Site icon Lykten

Trump på verdens største podcast – NRK i panikkmodus

De som har fulgt med i overskriftene på NRK og andre norske statsstøttede medier har fått med seg hvordan det har snudd fra nærmest nordkoreansk entusiasme til irakisk propagandaminister på få måneder hos demokratenes støttespillere. Avsløringene av Kamalas katastrofale debatt- og intervjurunde i media har skapt stor uro innad i det demokratiske partiet, samt partiets støttespillere i massemedia. Flere har sågar nevnt at det var en feil å skyve til side den sterkt demens-pregede Joe Biden og erstatte ham med den svært upopulære kandidaten som knapt fikk 2 prosent oppslutning under nominasjonsvalget i partiet.

I dagens NRK er det en rekke artikler og nyheter som skal skape en illusjon av at Trumps kampanje går dårlig og at hans vei til Det hvite hus er svært usikker. Disse tre er å finne på forsiden på NRK.no i dag.

Dette storinnrykket på NRKs forside kommer da alle pilene nå peker Trumps vei på alle valgmålinger. Rart hvordan man plutselig kaster til side tidligere trygge og velbrukte metoder, når det ikke går demokratenes vei. Som man har gjort med å slutte å kreve ID ved valgurnene i delstater der demokratene behøver flere stemmer. Demokratiet teller bare når den «riktige siden» leder an til å vinne.

«Hvis NRK velger å lyve så åpenlyst til sine lyttere og lesere om valget i USA, så kan man lure på hva annet man lyver om inne hos statskanalen når det gjelder norsk politikk og andre viktige temaer for det norske folket.» – redaksjonen, Lykten

Det går kaldt nedover ryggen på enhver journalist og redaktør i massemedia når selve flaggskipet og demokrat-maskinen NRK jobber på spreng for å kontrollere narrativet om at SS Kamala Harris har gått på et politisk isfjell og er på vei ned i historiens kalde mørke.

Hele A-landslaget av massemedias «USA-ekspterter» sitter nå på hotellrommene sine og forsøker febrilsk å finne en måte å løse denne umulige floken, slik at man kan spinne det positivt for norske lesere og lyttere. Eller demonisere Trump til nye høyder, slik man i det amerikanske magasinet The Atlantic nylig gjorde, ved å omtale Trump som Hitler, Stalin og Mao – samtidig! Det ble for mye selv for enkelte tradisjonelle venstremedier, som mente at nå må man trekke litt i bremsen her – før folk mister respekten for media helt.

Så kommer spikeren i kista. Ryktet som har svirret de siste månedene i USA og internasjonale politiske kommentatorer ble bekreftet i går. Donald Trump skal gjeste verdens største podcast, The Joe Rogan Show. Rogan har det siste tiåret bygget seg opp titalls millioner faste lyttere daglig og flere milliarder avspillinger via Youtube og Spotify. Enkelte kommentatorer mener at det vil være det som revner dammen for Trump med de velgerne som sitter på gjerdet og har vært uavhengige stemmere. Folk som har stemt på tidligere demokratiske kandidater som Robert F. Kennedy Jr og Tulsi Gabbard m. flere. Og velgere som har sett seg lei på venstresidens stadige krigsretorikk mot andre nasjoner, samt ønske om mer selvstendighet fra de store globale organisasjonene som har ønsket å selge ut landet på alle bauger og kanter. Her er spekteret av velgere bredt og selv langt inn demokratenes rekker. I enkelte tradisjonelle demokratiske distrikter som Manhattan har Trump nå tatt ca. 15% av demokratenes velgere siden sist valg. Og slik fortsetter det i by og delstat over hele USA.

Demokratene og massemedia ser nå vintermørket for alvor.

Løgnene kommer som perler på en snor

Men det stopper ikke der for vår statskanal med over 7 milliarder i skattepenger fra norske innbyggere. En av løgnene NRK kom med nylig var at Trump skal ha blitt «sliten» og kansellert flere møter og intervjuer den siste tiden. Men sannheten er at Trumps kampanje har måttet høyne sikkerheten etter to attentatforsøk på Trumps liv fra demokrat-ekstremister, og at man derfor ikke kunnet si ja til alle forespørsler lenger, da man ikke kan garantere sikkerheten til den kommende presidenten. NRK valgte å lyve og spinne saken i negativ retning, slik man har gjort nærmest daglig på inn- og utpust siden 2015. Trump fortsetter derimot med sine massive og åpne valgmøter som fyller stadioner og konsertarenaer landet over.

Kamala Harris på sin side har også vært veldig aktiv og besøkt flere podcaster og gjort intervjuer, men de har gått fra vondt til verre og har bare sementert det man har visst lenge; at hun ikke er en fullverdig og kompetent kandidat. Hun har et svært dårlig språk og klarer knapt å fullføre to setninger med mening. Hun repeterer uttalelser fremfor å svare konkret på spørsmål (I was raised in a middle class family). Under Fox News sitt intervju med Bret Baier, gikk det så dårlig at hennes assistenter før tiden var ute skal ha stått i bakgrunnen og viftet med armene for å avslutte intervjuet.

Politiet forlater X

Helt til slutt kan vi også kort kommentere politiet i Norge sin avskjed med å bruke plattformen X (Tidligere Twitter) fra i dag. Politiet skal fra nå av bruke sin egen app for å formidle hendelser. Men igjen bærer NRK vann for venstresiden ved å vinkle det at X har blitt «upålitelig», «modereringen har blitt dårligere», at «det har vært tekniske problemer» og at «verifiseringer har blitt tilgjengelig for alle».

Til det kan vi kommentere; X er like pålitelig som alltid med innlogging og vi har ikke opplevd noen teknisk svikt mer enn normalt for andre plattformer. Modereringen holder seg til faktisk lover og regler og ikke til moderators politiske bakgrunn, slik man ser på andre sosiale medier drevet av venstreorienterte eiere. Verifiseringen får man hvis man opplyser navn, telefonnummer og epost, slik at X kan bekrefte at brukeren er en faktisk person og ikke en bot eller svindler. Ikke på bakgrunn om man er en person med godkjent sosial status, slik som tidligere.

Til slutt blir forskeren ved Høyskolen Kristiania, som i flere minutter har slitt med å begrunne NRKs vinkling med «eeeh…uuuhhh…svelge…eehhhh» mellom setningene sine, «at det finnes mange andre apper der ute, som Facebook, Instagram og Snapchat, som er mer populære enn X». Men problemet for NRKs intervjuer og forskeren er at disse ikke er primært brukt til «live» oppdatering av politiske nyheter, debatter og podcaster, slik X er. De er brukt av i hovedsak eldre mennesker, idrettsorganisasjoner og foreldre med skolebarn, etc. (Facebook), og yngre mennesker (Instagram og Snapchat) for å dele bilder og morsomme videoer. X har sin hovedbase for politikere, massemedia, journalister, politiske aktivister, politiske partier, NGO’er og andre som ønsker å holde seg løpende oppdatert om viktige hendelser og temaer verden rundt. Det er på X man først får videoer fra viktige hendelser, konflikter og kriger.

NRKs negative vinkling har nok mer med det faktum at Tesla og Space X-milliardæren Elon Musk sitt oppkjøp av plattformen har ført til en betydelig bredere debatt på internett, uten massiv sensurering. Og med millioner av seere for journalister på høyresiden som Tucker Carlson, som har hundrevis av millioner av seere på sine konservative podcaster på plattformen. Flere seere enn han hadde som den mest sette programlederen på Fox News. Musk gikk også nylig ut og donerte mange hundre millioner kroner til Trumps kampanje. Da settes det negative søkelyset umiddelbart mot den eksentriske milliardæren.

Men NRK skjuler sin ideologiske motivasjon bak løgner om at X ikke lenger en en plattform man kan stole på. X på sin side har motbevist dette ved å være den mest nedlastede og brukte plattformen nettopp for politikk på alle app-butikker etter at han tok over. Hvis NRK velger å lyve så åpenlyst til sine lyttere og lesere om valget i USA, så kan man lure på hva annet man lyver om inne hos statskanalen når det gjelder norsk politikk og andre viktige temaer for det norske folket.

Exit mobile version