«International Federation of the Phonographic Industry» (IFPI), som er en global organisasjon som representerer platebransjen, har gjennomført en undersøkelse som viser hvor mye den yngre befokningen i Norge laster ned musikk fra nettet ulovlig og det virker til å være noe som har minsket markant de siste fem årene.
I 2009 oppga 80 prosent av nordmenn under 30 år at de lastet ned musikk ulovlig fra nettet, men det er altså et tall som har minsket til kun 4 prosent i 2014. Marte Thorsby fra IFPI Norge sier følgende til Music Business Worldwide:
«Vi tilbyr nå tjenester som er både bedre og mer brukervennlige enn de ulovlige plattformene… På de siste fem årene har vi omtrent fjernet ulovlig fildeling innen musikkindustrien.
Vi har klart å re-introdusere en sunn økonomi i musikkindustrien. Vi må også heller ikke glemme at vi kun er i streamingens begynnerstadie, og at vi sannsynligvis vil se store endringer i de kommende årene.»
Men mens fallet i piratkopieringen er ønsket velkommen av industrien, så er det et faktum at unge menneskers flukt fra de ulovlige fildeler-nettverkene ikke har ført til at musikkselskapene har økt sin omsetning.
I 2009 så var omsetningen på 593 millioner kroner, ($75.94m), men i 2014 hadde man bare sett en moderat økning til 601 millioner kroner, ($77.1m). Det er bare en 1.5 prosent økning på fem år, ikke inkludert inflasjon. Legger man dette inn i beregningen så opplever man faktisk at omsetningen har gått ned.
I 2013 ble et nytt og tøffere lovverk når det gjelder fildeling innført, men ifølge nettstedet TorrentFreak, så har ikke en eneste fildeler blitt dømt i Norge siden den tid og ingen nettsteder har heller blitt blokkert.