Site icon Lykten

Aftenposten-journalist sprer falske nyheter – vil ikke debattere da han blir konfrontert

Det er tid for valg. Åtte år med Obama er over og Donald Trump vant en klar valgseier, som sikret begge Kongressens kamre, Senatet, Representantenes hus og høyesterett. Samt Det hvite hus, selvfølgelig.

Men at media skulle omtale og viderformidle valgkampen upartisk og objektivt for sine lesere og seere, var dessverre ikke en like stor selvfølgelighet.

Media og venstresiden jobbet tett sammen både før og under valgkampen. Det ser ikke ut til å endre seg etter valgkampen heller. Det ser faktisk heller ut til at de har «doubled down». CNN innrømmet i direktesending at de hadde gjort alt de kunne for å hjelpe Hillary Clinton. De andre kanalene var ikke langt etter i sine hyllester og dekning. Trump på sin side ble angrepet uke etter uke, og alt som kunne brukes ble brukt. Og mer til.

NEGATIV OMTALE: Grafikken viser at Donald Trump i svært stor grad fikk negativ oppmerksomhet av mediene. Det samme gjaldt og gjelder for norske medier. (Grafikk: Media Tenor).

Her i Norge fulgte riksmediene også lydig med sine søsterkanaler over Atlanterhavet. NRK spesielt kjørte på med store overskrifter og «uheldige» bilder av Trump som blikkfang. I Dagbladet var politisk kommentator Marie Simonsen aktiv både i spaltene og på sosiale medier. Daglig kom hatske utspill mot Trump og gleden over hvor klart Hillary skulle vinne.

 

MARIE SIMONSEN: Dagbladets mangeårige politiske redaktør var skråsikker i sin sak om at Hillary skulle vinne. Vi gikk henne i sømmene og la ut både Tweets og kommentarer. For det ble vi premiert med blokkering av hennes Twitter-konto.

Men så kom altså det store folkelige skjelvet, og snøskredet la alt av troverdighet og journalistisk yrkesstolthet begravd under mange meter med snø. Man skulle tro de lærte. Man skulle tro de ville bli ydmyke og innrømme sine mange feil. Men dessverre er ikke det en egenskap den politiske og ideologiske venstresiden innehar.

Og etter å ha slikket sine sår i noen uker, så begynte de bombardementet igjen. På nytt angrep de personen Trump og hans politiske ideer, men denne gangen siktet de seg også inn på hans nærmeste familie. Mediene hadde angrepet Trump for hans uttalelser om kvinner. Men selv angrep de både kona, døtrene og kampanjelederen hans, den første kvinnelige sådan, Kellyanne Conway. De var tynne, hvite, kalde og visste ikke hvordan man skulle kle seg eller holde tale. Da var kvinnehat helt greit.

Ikke engang Trumps 10 år gamle sønn slapp unna de kvasse pennene. Det var nesten som om man hadde mistet alle hemninger. Dobbeltmoralen lukter som en pose med råtten fisk glemt ute i sommersolen.

Vår redaksjon har etterhvert blitt numne av det episke hatet og angrepene som venstresiden har satt igang mot Trump og hans velgere. Velgere som utgjør majoriteten av USAs stemmeberettige befolkning.

Det som fikk oss litt over kanten var Aftenpostens utenrikskorrespondent Kristoffer Rønneberg. Dagen var kommet for Trumps innsettelse. Nå skulle landet enes og komme sammen. Gamle krangler og uenigheter skulle legges døde og sammen skulle man bygge landet videre.

Men ikke Rønneberg. Her skulle det fortsettes med hets og løgner. Her fantes ingen objektivitet eller journalistisk integritet. Kløften skulle utvides og motsetningene skulle økes.

Rønnebergs første kommentar på fredagen var som følger:

HUDFARGE ER VIKTIG: Aftenpostens korrespondent mente at det viktigste han kunne formidle til sine følgere var hudfargen på de som var kommet til festen dagen før innvielsen. 90 prosent var visstnok hvite. Vi vet ikke om det er en feil å være hvit eller om de burde holdt seg hjemme på grunn av hudfargen sin. (Foto: Twitter).

Deretter startet et lite passiar mellom Frieord sin Twitter-ansvarlig og Aftenpostens utsendte korrespondent. Det gikk som følger:

La oss ta en titt på Rønnebergs Aftenposten og deres redaksjon. Er den like «mangefassert» som befolkningen i Oslo og Norge? Hvis ikke, er Rønneberg villig til å gi fra seg jobben sin til en ikke-hvit journalist i mangfoldets navn?

Se forøvrig de andre nyhetsredaksjonen i Norge og deres mangel på mørkere pigmenter her.

KULØR-FRITT: Aftenpostens redaksjon er så blendahvit som den kan få blitt. Men avisens USA-korrespondent beklager seg over at det var for mange hvite mennesker under Trumps innsettelsesseremoni sist helg. Hvordan reagerer Rønneberg de gangen han kommer hjem og besøker sin arbeidsplass? Reflekterer den Oslos befolkningssammensetning?  (Foto: Aftenposten).

Et av venstremedias store snakkiser under og etter innsettelsen var hvor mange som møtte opp sist lørdag da Trump offisielt ble president. (Selvfølgelig, man tar jo tak i alt når man er desperat). Media påstod at et bilde viste at det var nesten folketomt bakover fra hovedscenen.

Men det de ikke ville fortelle var at bildene ble tatt på forskjellig tidspunkt. Aftenpostens Rønneberg påpeker heller ikke at Trumps innsettelse var den mest sette gjennom tidene hvis man inkluderer både folkemengde, TV-tittere og nettbrukere fra ulike plattformer. (Fakta kan jo ikke komme i veien for en god historie og billige poeng).

En av årsakene til at publikum ikke var like mange som under Obama i 2009 var også at dette er første gang man måtte gjennom sperringer og kontroller for å komme inn. Det hadde også brutt ut voldelige protester og angrep mot uskyldige i tiden opp mot innsettingen. Spesielt på fredagen, da Hillary- og Obama-tilhengere knuste vinduer på restauranter og bygninger, satte fyr på biler og angrep uskyldige mennesker på gaten.

For ikke å glemme drapstruslene mot artistene som ønsket å være tilstede og hedre det amerikanske demokratiet.

Ville du turt å ta med deg familien din, kanskje barna dine, til et område der man kan risikere å bli slått og mishandlet på gaten av venstreekstremister?

VIDEO: Opptøyer i USAs hovedstad – Trump-tilhengere mishandlet – hundrevis arrestert

Les mer: Grov vold mot Trump-tilhengere – se videoene og bildene

Les mer: F*** Trump – grov hets og trusler fra madonna og kjente skuespillere under demonstrasjon

Vi tar så en videre titt på Twitter-feeden til Rønneberg når det gjelder antall fremmøtte og ser hva han har delt i forbindelse med sitt oppdrag for Aftenposten.

VIRKELIGHETEN: La oss så ta en titt på bildene av Trumps innsettelse tatt på det samme tidspunktet som Obama hadde sin innsettelse.

Så vi kan med sikkerhet formidle at Aftenpostens korrespondent valgte å formidle falske bilder og et løgnaktig inntrykk av hvor mange som var tilstede under Trumps innsettelse som USAs 45. president.

Som vi kan se ovenfor, så ville ikke Rønneberg diskutere verken hudfarge eller innhold i sine Tweets noe mer, da vi påpekte hans lite seriøse utspill.

Så er spørsmålene. Hvorfor gjorde han det? Har han ingen respekt for verken seg selv eller avisleserne? Har han ingen journalistisk integritet? Er han så politisk indoktrinert på venstresiden at han rett og slett ikke klarer å utføre jobben sin objektivt?

Det store problemet for dagens media er at Kristoffer Rønneberg ikke er alene. Han er faktisk endel av en svært stor flokk. En flokk som deler samme politiske bakgrunn og som gjennom mange år har ødelagt det som var igjen av yrkesstoltheten i det journalistiske yrket.

VGs KORRESPONDENT ELLER FANKLUBB? VGs USA-korrespondent, Camilla Bjørn, var i likhet med Kristoffer Rønneberg ikke sjenert over å vise sin støtte til demokratenes kandidat og misnøyen mot Trump. (Foto: Facebook).

Vi kan avslutte med et par innlegg fra Rønnebergs Facebook-vegg, bare sånn i tilfelle noen ennå er i tvil om objektiviteten. Alt som er negativt plukkes opp og bringes videre til leserne. Objektivitet og positive omtaler av Trump er det kjemisk renset for.

Det er ikke noe galt i seg selv, så lenge både journalist og avis innrømmer at de tilhører venstresiden og det de driver med er journalistisk populisme og aktivisme. Men de hevder altså at de er objektive og nyhetssøkende og ikke har noen politisk agenda.

Dette er selvfølgelig en løgn.

Hei! Liker du at vi avslører og viser sviket og dobbeltmoralen til våre medier og journalister? Vi får ikke statsstøtte for vårt arbeide og er avhengige av våre lesere for å kunne eksistere. Paypal og kontonummer finnes nederst i artikkelen. Takk!

Relatert:

Exit mobile version