I disse dager da statsstøttede faktasjekkere går med lupe rundt uavhengige og mindre nettsteder for å finne noe å ta dem på, skyter de store mediene løgner ut av kanoner, uten å bli verken faktasjekket eller gransket for sine påstander.
Flere internasjonale nyhetsbyråer har valgt å trekke sine nyhetsreportasjer om at 100.000 flyktningbarn har sittet i forvaring i USA. Dette etter at det kom frem at tallene og informasjonen kom fra den tiden Donald Trumps forgjenger, Barack Hussein Obama, var president, skriver RT.
Kilden var FNs såkalte flyktningspesialist, Manfred Nowak.
Også ABC Nyheter i Norge har publisert løgnen. Og latt den stå. Og det stopper ikke der. Også NRK, P4 og Adresseavisa fulgte med på lasset.
Men på tirsdagen ble Nowak tvunget til å klargjøre sin uttalelse – ettersom det viste seg at tallene var fra 2015, da Barack Hussein Obama var president i USA.
Store internasjonale nyhetsbyråer som Reuters og AFT, har nå valgt å slette sine artikler om saken. Dette heller enn å rette påstandene, skriver RT.
«Vi kommer til å ta vekk historien», skriver AFP på Twitter.
AFP is withdrawing this story.
The author of the report has clarified that his figures do not represent the number of children currently in migration-related US detention, but the total number of children in migration-related US detention in 2015.
We will delete the story. https://t.co/p30UjEWl7u
— AFP news agency (@AFP) November 19, 2019
Ingen av de ovennevnte norske mediene, eller nyhetsbyrået NTB har gått ut med en rettelse eller har slettet sine saker. Faktisk.no har heller ikke tatt tak i saken.
Det har også vist seg at president Donald Trump, som gikk til valgt på stoppe den ulovlige innvandringen fra den tredje verden, i virkeligheten utviser færre ulovlige innvandrere enn forgjengeren Barack Obama.
Og slik slipper altså de godkjente mediene og nyhetsbyråene unna Facebooks og Faktisk.no sitt troverdighetsfilter og undersøkende journalister, selv om de åpenlyst lyver, bedrar og sletter artikler. Et alt i alt ganske råttent system.