Foreldrene til en ung skolegutt i Nord-Tyskland ble nylig dømt og bøtelagt av domstolen i havnebyen Hamburg. Dette etter å ha holdt sin sønn hjemme dagen klassen skulle besøke en lokal moske som endel av undervisningen på skolen.
Hendelsen fant sted tilbake i 2016, men har gått gjennom det tyske rettssystemet og flere domstoler som har dømt foreldrene. Nå forkastet den regionale høyesteretten i Schleswig ifølge Hambaruger Morgenpost den siste anken, og dermed står dommen mot foreldrene.
Foreldrene ble dømt fordi de hadde tatt sønnen sin ut av skolen hele dagen, og ikke bare akkurat de timene klassen skulle på tur til moskeen.
Det er uklart om skolen der gutten går også besøker andre religiøse hus og forsamlinger. Eller om muslimske skolebarn på skolen må gå i kirken som endel av læreplanen om «toleranse» og «flerkultur».
Nettavisen Breitbart som skriver om saken viser også til lignende historier fra Storbritannia der det i årevis har pågått en kamp mellom kristne og etnisk hvite foreldre, og skoler om organiserte og faglige turer til muslimske gudshus. Der gikk skolene så langt at man gjorde moskebesøket «obligatorisk» og kalte foreldrene som ikke ønsket at barna skulle måtte tvinges med dit som «islamofobe».
Det «artige» ved det hele er at muslimske foreldre har holdt sine barn hjemme da skolene har gitt undervisning i seksualitet og de progressive og nye ideene om to fedre, to mødre og transpersoner som foreldre. Da valgte skolene å ikke anmelde de muslimske foreldrene, og ingen av foreldrene har blitt dømt eller fått bøter såvidt vi vet.
Hva som ofte foregår i moskeer hvor barn oppholder seg kan ses her:
(Videoen øverst i artikkelen er fra Nederland og en skoleklasses besøk i en lokal moske).