En italiensk psykolog har foreslått å modifisere menneskers underbevissthet og stereotyper ved å utsette deler av hjernen med elektriske og magnetiske impulser.
«Under de siste 20 årene har forskere forsøkt å endre menneskers etniske og rasebevisste stereotyper og fordommer, ved å bruke informasjon for å imøtegå fordommer», skriver Maddalena Marini. Disse metodene, som har vært effektive til en viss grad, har vist seg å kun produsere begrensede resultater i det lange løp.
Marini, som er en postdoktor ved det italienske instituttet for teknologi (IIT) sier at disse stereotypene er så inngrodde i det menneskelige sinn at «den eneste veien man kan endre dem er ved å endre de biologiske mekanismene i hjernen som er ansvarlige for å generere og kontrollere disse stereotypene».
For å oppnå dette ønsker Marini å bruke «ikke-intrusiv stimuleringsteknikk» som «modulerer mekanismene hjernen bruker til å regulere vår oppførsel».
Studier har tillatt oss å definere et nettverk av regioner i hjernene våre som er involvert i disse prosessene, som viser at «ved å øke eller redusere denne type aktivitet i noen av disse områdene så kan man redusere styrken i disse underbevisste stereotypene», skriver Marini og forteller videre at et eksempel kan være «fordommene som fører til at man forbinder terrorangrep med mennesker med arabisk bakgrunn».
Marini er ikke en hvilken som helst og var en postdoktor ved Harvard universitet fra 2012 til 2017, og holdt en tale på TEDx om å eliminere kjønnsdiskriminering i Genoa i år.
Hun skriver:
«Vitenskapelig forskning har vist at våre sinn inneholder stereotyper og fordommer som er lenket til de ulike sosiale karakteristikkene hos individer, som foreksempel etnisistet, hudfarge, vekt, kjønn, alder, seksuell, politisk eller religiøs orientering, handikapp eller fysiske eller mentale sykdommer», slår hun fast.
Hun skriver videre:
«Selv om det moderne samfunnet er befolket av individer som tilhører ulike kulturer så reflekterer våre sinn fremdeles spor av evolusjonær arv hvor mennesker eksisterte i små grupper med individer med lignende genetiske og sosiale egenskaper, som gjør at vi fremdeles foretrekker mennesker som er sosialt og kulturelt like som oss istedenfor de som er ulike oss».
Marini påpeker ikke om hun mener at behandlingen mot fordommer og stereotyper skal være kun frivillig eller påkrevd i enkelte tilfeller. Hun foreslår at individer som ikke klarer å fjerne sine fordommer – eller ikke kan innrømme at de har dem – bør gjøre dette selv.
«Likhet er en fundamental rett for hver innbygger og en plikt i vårt samfunn. Like rettigheter er ikke bare en avgjørende del av et demokratisk samfunn, men også en viktig og grunnleggende sak for en nasjons innovasjon, økonomi og generelle velbehag».
Kilde: Breitbart