Under en pressekonferanse i Berlin uttalte justisminister Heiko Maas at sosiale nettverk må informere om hvor mange innlegg som er flagget av brukerne av nettstedet, og deretter slettet.
Antallet slettede innlegg med «hat-kommentarer» ble lagt frem denne uken av Facebooks politiske direktør for Europa, Richard Allen.
Men justisminster Maas var ikke fornøyd med at Facebook ikke oppga det eksakte tallet på slettede meldinger:
– Vi bør vurdere å tvinge sosiale nettverk til å måtte publisere hvor mange klager de har fått for ulovlige hat-kommentarer og hvordan de har behandlet dem, sa Maas som representerer sosialdemokratene i Tyskland.
Les også: Facebook ønsker å sensurere innvandringskritiske innlegg
Maas var også misfornøyd med at «for lite» ble gjort for å takle ulovlige innlegg på nettet og at de får ligge for lenge ute før de blir slettet.
Justisministeren gikk også til angrep på andre nettgiganter:
– Av det kriminelle innholdet som har blitt rapportert av brukerne, så slettet Twitter bare en prosent, Youtube bare ti prosent og Facebook 46 prosent. Dette er for lite.
Les også: Twitter smugblokkerer politisk ukorrekte
I Tyskland har en anti-hat gruppe satt sammen av myndighetene, og som inkluderer ansatte fra Facebook, fått i oppgave å slette innlegg som er ulovlige ifølge tysk lov, innen 24 timer.
En annen gruppe, Jugenschutz.net, som har som oppgave å gjøre nettet tryggere for barn fastslår at Facebook og Youtube gjør oppgaven sin.
Youtube fjernet 96 prosent av innleggene som gruppen hadde rapportert inn, mens Facebook fjernet 84 prosent. Begge nettstedene hadde fjernet halvparten av det rapporterte innholdet innen 24 timer.
Justisminister Maas mener at situasjonen er forbedret men langt fra akseptabel. Han mener at alle rapporteringer skal tas like seriøst som de Jugenschutz legger frem.
Les også: Facebook sensurer og fjerner innlegg de ikke liker
Det blir påpekt at dette kan være vanskelig da millioner av brukere har en betydelig lavere terskel for å rapportere støtende innhold enn en organisasjon.
Det hele har blitt en viktig del av myndighetenes politikk etter at forbundskansler Angela Merkel har åpnet grensene på vidt gap og sluppet inn mer enn 1.6 millioner migranter til Tyskland de to siste årene.
Politiet har blant annet foretatt husransakelser og besøkt personer hjemme og på jobb i forbindelse med innvandringskritiske innlegg skrevet på sosiale nettsider.
Les også: Edward Snowden: Facebook brukes til å spionere på folk
Med tyske myndigheters stadig sterkere press på sosiale nettsider og brukernes ytringsfrihet, så har mange av brukerne forlatt blant annet Facebook til fordel for den russiske versjonen, VK.
Les også: Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatet
Relatert: