Etter de siste månedenes terrorangrep og massedrap utført av muslimer i Europa, så har EU-landet Polen bestemt seg for å stenge grensene for muslimske innvandrere.
Polen snur nå på den avtalen man inngikk tidligere om å plassere noen av de 160.000 flyktningene som EU venter på å komme inn til Europa i den nærmeste fremtid.
Polens statsminister, Beata Szydlo, uttalte etter terrorangrepene i Belgia at man nå ikke vil ta imot de 7.000 flyktningene man hadde avtalt med EU om å ta inn.
– Etter det som skjedde i Brussel i går, så må vi få en slutt på terrorisme i Europa. Vi må ikke være redde.
– Jeg vil gjøre det veldig klart; i denne stund ser jeg ingen mulighet for å ta imot migranter til Polen, uttalte Szydlo til polsk TV.
Statsministerens talsmann uttalte følgende til media:
– Vi kan ikke tillate at hendelser som skjer i Vest-Europa også skjer i Polen.
Den polske regjeringen ønsker også at EU skal ha møter på høyeste nivå for å finne ut hvordan man skal bekjempe den økende radikaliseringen blant muslimske migranter og innbyggere i EU.
En undersøkelse gjort blant polakker viser at 53 prosent ikke ønsker muslimske migranter til landet, mens 41 prosent er villige til å gi dem midlertidig opphold og kun 4 prosent sier at de ønsker å ta imot migranter permanent.
Polen snur nå på den avtalen man inngikk tidligere om å plassere noen av de 160.000 flyktningene som EU venter på å komme inn til Europa den nærmeste tiden.
Også Ungarn sin statsminister Viktor Orban har gjort det klart at landet vil kjempe mot EU-kommisjonen og den åpne flyktningpolitikken som nå er i ferd med å rive istykker EU-samarbeidet i Europa.
Tyrkia blir europeisk
Sist uke avtalte EU og Tyrkia at syriske flyktninger som kommer til EU ulovlig skal sendes tilbake til Tyrkia. Samtidig skal en flyktning med reellt beskyttelsesbehov få lov å komme inn i EU for hver migrant som sende tilbake. Søknader vil bli behandlet individuelt av greske myndigheter.
Til gjengjeld vil EU åpne Schengen-samarbeidet med Tyrkia og dermed er Europa åpent for 75 millioner tyrkere fra sommeren av. Man ønsker også å starte prosessen med å inkludere Tyrkia i EU-samarbeidet.
Over 857.000 migranter og flyktninger kom seg til Hellas i 2015 og 144.000 har kommet så langt i år.
Det er avslørt at både terroristene bak Paris massakren og bombeangrepene i Belgia skjulte seg blant flyktningene som fikk lov å komme inn i EU ifjor.
Ingen terror i Øst-Europa
Mens England, Spania, Belgia, Nederland, Frankrike, Danmark, Sverige og tilogmed Norge, opplever en forhøyet terror-risiko, og flere av disse landene har opplevd til dels store og svært ødeleggende terrorangrep, har land i det gamle Øst-Europa vært forskånet for dette.
Dette fordi man har valgt en svært restriktiv innvandringspolitikk og satt nasjonal sikkerhet og befolkningens trygghet i første rekke.
At disse landene i det tidligere Øst-Europa heller ikke har en svært generøs velferdspolitikk har også vært med på å gjøre dem lite attraktive for migrantene. De store massene har i all hovedsak reist til land der de økonomiske utbetalingene er størst.
EU ønsker fremdeles masseinnvandring
Etter terrorangrepene i Brussel denne uken har lederne for EU-nasjonene gått ut i et felles utsagn:
«Bombeangrepene er et angrep på våre åpne og demokratiske samfunn. Dette siste angrepet bare styrker vår tro og kamp for å forsvare europeiske verdier og toleranse mot angrep fra de intolerante. Vi vil stå sammen i kampen mot hat, voldelig ekstremisme og terrorisme».
I en lignende uttalelse sa førsteminister i Skottland, Nicola Sturgeon følgende:
– Vi har samlet oss for å snakke om toleranse, flerkultur og å bekjempe hatkriminalitet, etter de grufulle angrepene i Brussel.
Også Hellas sin statsminister gikk ut med en melding på Twitter:
– Hellas står i solidaritet med innbyggerne i Belgia og EU. Vi kan ikke tillate frykt, religiøst hat og rasisme å leve i Europa.
Belgias innenriksminister Jan Jambon, gikk etter massedrapene i Brussel langt i å si at man nå må legge til rette for at unge muslimer må føle seg hjemme i landet.
Steng grensene
Ledere i land langt utenfor EU var imidlertid mer opptatt av å sikre sikkerheten til innbyggerne i EU.
Nava Boker, som er medlem av Knesset i Israel uttalte at «Belgia må stenge grensene sine umiddelbart, kaste ut de som hater og stoppe muslimsk innvandring til landet«.
Australias statsminister, Malcolm Turnbull, gikk langt i å støtte Polens statsminister og mener at Europas mangel på kontroll over sine grenser er en av årsakene til terrorangrepene utført av militante islamister; «I bunn og grunn så har ikke Europa noen interne grenser og deres eksterne grenser er vanskelige å beskytte».
Også presidentkandidat i USA, Donald Trump, gjentok sine tidligere uttalelser om å begrense muslimsk innvandring; «Det er slik du hindrer slike terrorangrep, ved å ikke la disse menneskene inn. Det må innføres en midlertidig stopp i innvandringen for å finne ut hva som skjer».