I slutten av februar i år fikk partiet 4,8 prosent på en meningsmåling. En utrolig prestasjon for et parti som ble stiftet for mindre enn to år siden, skriver den engelske avisen Daily Express.
Partiet er sterkere mot innvandring enn Dansk Folkeparti, er imot dansk EU-medlemskap og i motsetning til Dansk Folkeparti har det en sterk ikke-sosialistisk økonomisk politikk. Dansk Folkeparti har lagt seg mer mot sentrum i den økonomiske politikken. En blanding av Dansk Folkepartis innvandringspolitikk og Liberal Alliansens økonomiske politikk, sier de selv.
I en artikkel i EU Observer sammenlikner den politiske kommentatoren og rådgiveren i den København-baserte organisasjonen International Media Support, Andreas Reventlow, henne med den franske partilederen Marine Le Pen og den nederlandske partilederen Geert Wilders.
Vermund sin uforsonlige politikk inkluderer å forby hodeplagg i skoler, strengere kontroll på innvandrere og å forlate EU. Hun ønsker også å begrense dansk statsborgerskap til bare å gjelde personer som «bidrar positivt» til samfunnet og har en jobb, og bare gi asyl til flyktninger fra FNs flyktningeprograms gjenbosettingsordning, skriver den britiske avisen.
Reventlow mener at hun skårer både på den strenge innvandringspolitikken og hennes ultra-liberale økonomiske politikk som har appell til frihet og uavhengighet, og forutser at hennes parti Nye Borgerlige kan vokse sterkt i tiden fremover. Blant annet fordi partiet ledes av en karismatisk kvinne i begynnelsen av førtiårene som har sterke meninger, en sterk karakter og for noen, en sjarmerende person.
Han beskriver den blonde partilederen som svært frittalende og en sterk kritiker av regjeringens politikk – som hun sier er for myk på innvandring, og mener at de øvrige partiene gjør klokt i å ta henne på alvor, siden hun blir tatt på alvor av de som er enige med henne.
Pernille Vermund hevder ifølge Daily Express at de som er sympatisk til innvandring «godtar undertrykkelsen av kvinner, barn, homofile og ikke-muslimer.» Så lang tyder grunnlagsmaterialet fra meningsmålingene på at hennes velgere stort sett er etniske dansker fra middelklassen eller overklassen. Det er flest menn som støtter Nye Borgerlige, og mange har universitetsutdannelse.