Mens mange land har presset de store nettplattformene som Facebook, Youtube og Twitter til å sensurere såkalt «hatefullt innhold», så går Polen motsatt vei og støtter ytringsfriheten.
Polens justisminister, Zbigniew Ziobro forklarte landets stilling under en pressekonferanse sist uke.
Det nye lovforslaget innebærer også opprettelse av en særskilt domstol som skal beskytte ytringsfriheten på internett.
Les også: Facebook innrømmer at de sletter politisk innhold som ikke er venstreorientert. «Jeg driter i det»
Personer som har fått sine innlegg slettet skal kunne anmelde dette og de sosiale nettgigantene har 24 timer på seg til å svare. Brukeren har deretter 48 timer på å kontakte domstolen for å få innholdet gjeninnsatt, hvor domstolen igjen har 7 dager på seg til å behandle saken.
Hvis innlegget som ble slettet ikke har brutt noen eksisterende polsk lov, men allikevel ikke gjeninnsettes av selskapet medfører dette en bot på 1.8 millioner euro.
Hele prosessen skal foregå på nettet.
Les også: Etter valgsensuren: Millioner av brukere flykter til Twitter-konkurrent
Under pressekonferansen forklarte justisministeren at ofre for «ideologisk sensur» angripes urettferdig bare fordi de uttrykker sine meninger og henviser til verdier som er uakseptable fra samfunnets synsvinkel, samtidig som de sosiale medienes innflytelse vokser seg alt sterkere.
Det finnes selvsagt flere juridiske utfordringer med å bøtelegge selskaper som er basert i utlandet, og mange mener at det hele er en symbolsk handling, men at det allikevel kan være en viktig måte å vise at man begynner å gå lei av sensureringen av brukere fra de store sosiale nettplattformene.
La oss håpe flere land følger etter Polen.
Les også: Twitter og Facebook sensurerte avsløring om Joe Biden