Site icon Lykten

Prisbelønt journalist i Sverige: «Hadde de som advarte mot flerkulturen rett?»

Janne Josefsson har vunnet den store journalistprisen to ganger og jobbet for statskanalen. (Foto: Janne Josefsson på Bokmässan i Göteborg 2014. Albin Olsson - CC BY-SA 4.0)

Journalisten Janne Josefsson maler opp et bekmørkt bilde av den svenske samfunnsutviklingen og spør seg om ikke innvandringskritikerne hadde rett hele tiden.

I en kronikk i Dagens Nyheter skriver Josefsson at de «forferdelige bildene» som vi fikk se fra koranopptøyene under påsken «minner om en borgerkrig».

«Men etter disse krigslignende scenene, som uten tvil påvirker oss, stiller jeg meg det mest ubehagelige spørsmålet av alle: Hadde de som advarte for risikoen med et flerkulturelt samfunn rett?», fortsetter han.

Går det an å få tilbake et trygt Sverige? – Janne Josefsson

Josefsson skriver at han ønsker at han kunne svare «absolutt ikke» på det spørsmålet, men at spørsmålet er mer komplekst enn det.

«Hvorfor har vi gått fra å være et forbilde til å bli et skrekkeksempel? Og hva er den rette veien ut av dette når landet som oppfordres av politikere og media til å ‘åpne deres hjerter’ og som gjorde det, ble landet med dødsskytinger og opptøyer? En eksplosiv mislykkethet, til tross for alle lovnadene om integrasjon og velferd for alle», skriver janne Josefsson.

Han spør seg om det i det hele tatt er mulig å få tilbake et trygt Sverige, som vi kan være stole over – og retter en hard kritikk mot makthaverne.

«De ansvarlige som har fornektet og snudd det blinde øyet i mange år for en samfunnsutvikling som har delt landet har ingen svar. Det er nok det verste. Ettersom jeg er overbevist om at de nå er bevisste på problemet», avslutter den erfarne og prisbelønte journalisten.

Kommentar:

Lykten spør også om Josefssons uttalelse er like aktuell for Norge, som også opplevde opptøyer, angrep på politibiler og politiet, steinkasting, hærverk og uro i Sandefjord bare dager etter opptøyene i Sverige. 

Les også: «Riv de kriminelle innvandrernes statsborgerskap i stykker»

Exit mobile version